ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİ ARASINDA TÜKETİCİ HAKLARI KONULU AFİŞ TASARIM YARIŞMASI BAŞLADI!!!

25 Ekim 2021


 

Ülkemiz genelinde Yüksek Öğretim Kurumuna bağlı üniversitelerin Görsel İletişim Tasarımı, Grafik Tasarımı, İletişim ve Tasarımı, İletişim Bilimleri, Medya ve Görsel Sanatlar, Halkla ilişkiler ve Reklamcılık vb bölümlerinde ön lisans, lisans veya yüksek lisans  alanında eğitim alan üniversite öğrencilerini bilinçli tüketim ve tüketici hakları konusunda bilinçlendirmek, farkındalık yaratmak, sanatsal çalışmalarını desteklemek, değerlendirmek, sergilemek ve özgün tasarımlar üretmesini teşvik etmek, sanatsal çalışmalarını desteklemek, değerlendirmek, sergilemek ve kalıcı eserler bırakmaya özendirmek amacıyla Genel Müdürlüğümüzce 2021-2022 Eğitim Öğretim yılı içerisinde “Tüketici Hakları” konulu, Afiş Tasarım Yarışması düzenlenmiştir.


Yarışmanın Amacı :
Yarışma sayesinde  gençlerimizin düşünme becerilerinin gelişmesine ve tasarımcı kimliğinin güçlenmesine yardımcı olmak, yapmış oldukları eserleri vasıtasıyla toplumu bilinçli tüketim ve tüketici hakları konusunda bilinçlendirmek, farkındalık yaratmak.

• Yarışmaya katılım ücretsizdir.
• Ticaret Bakanlığı temsilcileri, Jüri üyeleri ile birinci dereceden yakınları (akrabaları) yarışmaya katılamazlar.
• Yüksek Öğretim Kurumuna bağlı üniversitelerin Görsel İletişim Tasarımı, Grafik Tasarımı, İletişim ve Tasarımı, İletişim Bilimleri, Medya ve Görsel Sanatlar, Halkla ilişkiler ve Reklamcılık vb bölümleri öğrencileri için yapılacaktır.
• Her öğrenci yarışmaya yalnız bir eserle katılacaktır.
• Tasarımı yapılan afişler 50x70 cm boyutlarında dikey formatta olmalıdır.  Afişlerde görsel tasarımı destekleyen sözel bir mesaj (başlık, slogan, vb.) kullanılacak ancak tüm sözel içeriğin Türkçe olması gerekmektedir. 
• Katılımcıların tasarladıkları afişler, endüstriyel baskı teknikleri ile üretilebilecek nitelikte olmalıdır. El çizimi ile üretilmiş tasarımlar değerlendirmeye alınmayacaktır.
• Afiş tasarımları 3 farklı dijital dosya biçiminde (Jpeg, PDF ve orijinal çalışma dosyası) Taahhütname ile Muvafakatname ile birlikte afisyarisma@ticaret.gov.tr ve e.vural@ticaret.gov.tr adreslerine birlikte WeTransfer ile dijital olarak ulaştıracaktır. 
• Katılımcılar Ticaret Bakanlığı resmi internet sitesi http://ticaret.gov.tr adresinden ve Tüketicinin Korunması ve Piyasa Gözetimi Genel Müdürlüğü web sitesi https://tuketici.ticaret.gov.tr/ adresinden ayrıca https://www.facebook.com/etuketici/ ve https://twitter.com/etuketici  ile www.instagram.com/etuketici sosyal medya hesaplarında yer alan “6502 Sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun ve İkincil Mevzuatlar”, “Kurumsal Kimlik Kılavuzu”, “Katılım Formu ve Taahhütname”,  “Yarışma Şartnamesi” ve “Muvafakatname” ye ulaşabilir. Katılımcılar Eserleri ile birlikte “Katılım Formu ve Taahhütname” ile Muvafakatnameyi doldurmak ve eserlerini teslim etmek suretiyle başvuru yapabilirler.
• Teslim tarihinden sonra yarışma sekretaryasına ulaşan eserler değerlendirmeye alınmayacaktır.

YARIŞMA TAKVİMİ :

İlk Başvuru Tarihi : 13 Eylül 2021 - 28 Ocak 2022 tarihleri arası
Başvurular 13 Eylül 2021’de başlayacak 28 Ocak 2022 ye kadar gönderilecektir.
Eserlerin Son Teslim Tarihi : 28 Ocak 2022 Cuma (mesai bitimine kadar)
Seçici Kurul Değerlendirmesi : 08-14 Şubat 2022
Ödül Kazananların Açıklanması : Ayrıca Duyurulacaktır. 
(Ödüle layık görülen eserlerin derece sıralaması Geleneksel Tüketici Ödülleri tören öncesinde belirtilmeyecektir.)
Ödül Töreninin Düzenlenmesi : Ayrıca Duyurulacaktır.
Eserlerin Sergilenmesi : Geleneksel Tüketici Ödül Töreni Günü Dijital Olarak Sergilenecektir. 

►ŞARTNAME :
Afiş Tasarım Yarışma Şartnamesini İndirmek İçin TIKLAYINIZ..

►KATILIM FORMU VE TAAHHÜTNAME :
Afiş Tasarım Yarışması Katılım Formu ve Taahhütnameyi İndirmek İçin TIKLAYINIZ..

►MUVAFAKATNAME :
Afiş Tasarım Yarışması-Muvafakatnameyi İndirmek İçin TIKLAYINIZ..

►AFİŞ :
Yarışmanın Duyurulması için Kullanılacak Afişe Ulaşmak İçin TIKLAYINIZ..

►6502 SAYILI TÜKETİCİNİN KORUNMASI HAKKINDA KANUN VE İKİNCİL MEVZUATLARA ULAŞMAK İÇİN
https://tuketici.ticaret.gov.tr/yayinlar/kanun-yonetmelik-teblig

KURUMSAL KİMLİĞE ULAŞMAK İÇİN:
https://ticaret.gov.tr/kurumsal/kurumsal-kimlik